Na een goede start, met twee keer winst voor HHV werd zaterdag de derde wedstrijd van de tweede helft van het veldseizoen gespeeld. HHV kon zich veilig spelen door de twee punten mee naar huis te nemen. Gezien de ranglijst moest dit te doen zijn, omdat HHV boven Noordenveld staat.

In de verdediging van HHV begonnen: Jarno Hein, Richard Botter, Janique Zomer en Rolanda Smit. In de aanval: Corneel Kikkert, Arjan Schuring, Sanne Schiphof en Lisa Pekel.

In de beginfase was al te merken dat HHV niet lekker in de wedstrijd zat. Waar het de afgelopen wedstrijden zo goed ging, sterk beginnen en gelijk een voorsprong pakken, was zaterdag het tegenovergesteld gaande. HHV begon zonder pit aan de wedstrijd en stond al vrij snel tegen een 7-3 achterstand aan te kijken. Noordenveld kon lekker het spel blijven spelen, kwam makkelijk tot scoren en zo wisten ze een voorsprong te behouden er werd gerust met een 13-9 stand.

Trainer Gerben de Krey wees de ploeg in de rust erop de directe tegenstander beter te volgen, de kleine kansen op 3 meter moesten beter verdedigd worden. Aanvallend was de opdracht: betere kansen pakken en niet steeds het eerste schot te nemen.

Na de rust kwam HHV zonder veel verandering van spel uit de kleedkamer. Noordenveld kon de marge van vier doelpunten goed vasthouden, ze hadden de wedstrijd goed onder controle, maar wisten dit niet om te zetten naar een nog grotere voorsprong. Er moest iets veranderen bij HHV, er werden wat wissels binnen de ploeg gedaan. HHV kwam daardoor terug tot 16-13, maar kon het tij niet keren, Noordenveld korfbalde de wedstrijd netjes uit en met 18-16 stand op scorebord werd de wedstrijd afgefloten door de goed leidende scheidsrechter A. Postma.

Doelpuntenmakers: Jarno Hein 5x, Sanne Schiphof 4x, Sanne Schiphof 3x, Richard Botter 3x en Corneel Kikkert.

HHV 2 wist wel een mooie overwinning te boeken, zij wonnen met 12-14 van Noordenveld 2

Volgende week speelt HHV 1 om 15.30 uur uit tegen De Granaet 1.