Afgelopen zaterdag trad HHV thuis aan tegen Sparta uit Zevenhuizen. De eerder gespeelde uitwedstrijd was geëindigd in het voordeel van Sparta en HHV wilde zich graag revancheren.

Het was Sparta die als eerst de 1 op het scorebord wist te zetten. Vlot daarop wist ook de aanval van HHV het eerste doelpunt te maken, en zo begonnen zij aan de wedstrijd. Het was HHV die de overhand wist te pakken in het eerste deel van de eerste helft. Zij konden door scores van onder andere Corneel Kikkert, Fabian Smit en Richard Botter uitlopen naar een voorsprong van 9-4. Sparta liet zich niet kennen en probeerde zich weer terug te vechten in de wedstrijd. HHV liet dit gebeuren en zo wist Sparta terug te komen tot een stand van 9-8. HHV begon weer scherp te spelen, wat resulteerde in grote frustratie bij Sparta. Zo viel al in de eerste helft een gele kaart aan de kant van Sparta, uitgedeeld door de goed leidende scheidsrechter de heer Eggink. De beide ploegen zochten bij een stand van 17-12 de kleedkamers op.

In de rust coachte John Bijl er op dat HHV zich niet moest laten verleiden tot te snelle schoten en dat zij gewoon weer het spel van de eerste 20 minuten moest oppakken. Verder moest er gespeeld worden met veel plezier, en zonder gemopper op elkaar of de scheidsrechter.

Na rust probeerde Sparta het weer op te pakken en waren ook zij het die als eerst scoorden. HHV had hier echter direct een antwoord op en zo werd er een aantal keer om en om gescoord (20-15). Sparta wist geen grip meer op de wedstrijd te krijgen maar kreeg wel nog een punt en een gele kaart cadeau. HHV wist nog een aantal keer te scoren door onder andere doelpunten van Fabian Smit en Janique Zomer. Ook Sparta deed nog een duit in het zakje en zo eindigde de wedstrijd met stand van 24-21.

Het tweede van HHV speelde ook tegen Sparta uit Zevenhuizen, zij wisten ondanks een goede eindsprint helaas niet te winnen (12-15).