Hollandscheveld - HHV trad afgelopen zaterdag thuis aan tegen ROG uit Groningen. Geen onbekende tegenstander voor het vlaggenschip van HHV. Dit seizoen werd er al 3x eerder tegen ROG gespeeld, en de ploeg van Gerben de Krey wist nog niet van de Groningers te winnen. HHV moest het zonder de coaching doen van Gerben de Krey, die wegens privéomstandigheden helaas niet bij de wedstrijd aanwezig kon zijn. John Bijl en Arno Hoogeveen namen daarom de honneurs waar.

HHV begon met één wijziging ten opzichte van de vorige wedstrijden. Mandy Schuring speelde op de plek van de geblesseerde Sanne Schiphof. In de aanval begonnen Richard Botter, Jarno Hein, Lisa Pekel en Mandy Schuring. In de verdediging begonnen Fabian Smit, Corneel Kikkert, Rolanda Smit-Hoogeveen en Janique Zomer. HHV kwam goed uit de startblokken, en stond na 2 mooie aanvallen direct op een 2-0 voorsprong. Hierna wist ROG door foutjes aan de kant van HHV weer wat terug te doen 2-2. HHV ging daarna weer vrolijk verder met het opzetten van goede aanvallen, dit resulteerde in een 4-2 voorsprong.  ROG kon niet terug komen waardoor HHV het verschil steeds op 2 kon houden. Vlak voor rust wist de ploeg uit HHV het gaatje tussen beide ploegen nog iets te vergroten 12-9. Met deze stand zochten beide ploegen de kleedkamer op.

John Bijl vertelde de ploeg in de rust dat ze door moesten gaan met het huidige spel, wel moest er goed opgelet worden welke kansen er genomen werden. Verdedigend kon het op sommige momenten iets scherper. De ploeg ging met de juiste focus de 2e helft in, echter was het ROG die goed de kleedkamer uit kwam 12-12. HHV schakelde een tandje bij en kon weer op voorsprong komen 14-12. ROG was nog niet van plan om op te geven en wist nogmaals de stand gelijk te trekken 14-14. Het werd een spannende eindfase waarin goed te zien was dat beide ploegen niet voor elkaar onder doen 17-17. Door een mooie aanval van HHV kwam de ploeg toch weer op voorsprong 18-17. Door lange aanvallen te spelen en zeer sterk te verdedigen wist HHV de punten in Hollandscheveld te houden. Belangrijke punten voor HHV die zich op het veld nog veilig moet spelen in de 2e klasse.

Volgende week wordt er niet gespeeld in verband met de finale van de Korfbal League. Zaterdag 14 april wordt er weer gespeeld op sportpark "De  Oosthoek’’

Het tweede zal om 14.00u spelen tegen Sparta (Ze) 2, een belangrijke wedstrijd omdat de punten hard nodig zijn voor het team van John Bijl. Voor het eerste staat minstens net zo’n belangrijke wedstrijd op het programma. HHV 1 treedt om 15.30u aan tegen Sparta (Ze) 1 die met 2 punten onderaan bungelt in de 2e klasse B.