Een wedstrijd die gewonnen moest worden om je veilig te spelen in de 2de klasse, met deze gedachte reisde de ploeg van Gerben de Krey zaterdagmiddag af naar het Friese plaatsje Dokkum, om daar aan te treden tegen de Granaet. Achteraf werd duidelijk dat dit daadwerkelijk het geval was. Meerdere degradatiekandidaten wisten verrassend te winnen, waardoor het spannend blijft in 2de klasse 2B.

In de aanval begonnen: Fabian Smit, Corneel Kikkert, Sanne Schiphol en Lisa Pekel en in de verdediging: Richard Botter, Jarno Hein, Rolanda Smit en Janique Zomer. HHV begon loepzuiver aan de wedstrijd, de eerste twee schoten waren gelijk raak en zo pakte HHV een voorsprong van 0-2 om daarna een paar minuten stil te vallen en de Granaet langszij te laten komen met 4-3. HHV liet zien waarvoor ze gekomen waren: punten pakken. De aanvallen werden goed opgezet, de juiste mensen werden uitspeelt en zo lukte het de Hollandschevelders om uit te lopen naar 7-10. Dit smaakte naar meer. Corneel en Janique wisten nog twee keer te scoren en zo werd er gerust met 8-12.

Gerben de Krey wees zijn ploeg in de rust erop de schoten dichterbij de korf te nemen en nog meer de juiste mensen uit de spelen.

Meteen na rust kwam HHV verder op voorsprong via Sanne, Rolanda en Corneel werd de stand 8-15. HHV zat in de flow en wist nog verder uit te lopen naar 7 doelpunten verschil (11-18) In de slotfase mocht de Granaet de score nog iets dragelijker maken, door terug te komen naar 17-20. HHV korfbalde de wedstrijd vervolgens netjes uit en zo floot de goed fluitende scheidsrechter: Ljibbe Veenstra de wedstrijd af met een 18-22 en zo wist het goed spelende HHV zich veilig te spelen.

Doelpuntenmakers: Lisa(4x), Richard(4x), Fabian(3x), Corneel(3x), Jarno(3x), Rolanda(2x) Sanne(2x) en Janique(1x)

HHV 2 reisde eerder die ochtend al af naar Drachten. Daar werd gelijkgespeeld met 10-10.

De korfballers hebben nu twee weken rust, 10 maart moet HHV 1 om 19.40 uur aantreden tegen Rog 1 in sporthal De Marke.