HHV trad aan tegen een oude bekende Vlug & Vaardig uit Burgum.

In de uitwedstrijd wist HHV 1 me duidelijke cijfers te winnen. Na de onnodige zeperd van vorige week was HHV  gebrand om vandaag de punten in eigen huis te houden.

In de aanval begonnen Rolanda, Janique,  Jarno en Richard.

In de verdediging begonnen Fabian, Corneel, Lisa en Sanne.

HHV kwam goed uit de startblokken, en wist gelijk de 1-0 op het scorebord te plaatsen. Helaas had Vlug & Vaardig hier gelijk een antwoord op. Hierna volgde een periode waarbij de ploegen gelijk op gingen. 6-6. Hierna was HHV scherper in de afronding, en wist daarmee een klein gaatje te slaan. 8-6

Vlug & Vaardig bleef strijdbaar en wist het verschil voor rust terug te brengen op 1 punt. HHV ging de rust in met een 10-9 voorsprong.

In de rust coachte Gerben de Krey zijn team erop dat er aanvallend rust gehouden moest worden. Verdedigen was het zaak om de concentratie hoog te houden, hierdoor zou Vlug & Vaardig minder makkelijk doelpunten kunnen maken.

In de tweede helft was het Vlug & Vaardig dat als eerste wist te scoren, hierdoor was de stand weer gelijk ( 10-10).

Door twee strafworpen en een vrije bal wist HHV weer een gat te slaan van drie punten. Na een mooi afstandsschot kwam HHV op een 15-11 voorsprong. Vlug & Vaardig was niet meer bij machte om dit ongedaan te maken. HHV speelde vrijuit, en wist het verschil te maken (17-11)

Vlug & Vaardig wist nog twee maal te scoren door middel van een strafworp en een afstandsschot, maar wist het HHV niet meer lastig te maken. Een sterk HHV houdt daarmee punten in eigen huis.

Het tweede team van HHV wist helaas niet te winnen van Vlug & Vaardig 2. De scheidsrechter floot hierbij af bij een stand van 9-11. Volgende week speelt het tweede team van HHV uit tegen Drachten om 11.45 uur. Het eerste team van HHV speelt om 15.35 uur uit tegen De Granaet in Dokkum.