In de verdediging begonnen Fabian Smit, Corneel Kikkert, Rolanda Smit-Hoogeveen en Janique Zomer. In de aanval van HHV startten Richard Botter, Jarno Hein, Sanne Schiphof en Lisa Pekel.

HHV kwam meteen op een achterstand, waarna Lisa meteen het tegen doelpunt scoorde. HHV en Sparta gingen gelijk aan elkaar op met een 3-3 stand. HHV maakte wat fouten in het pasen en wist niet te scoren waardoor Sparta de korf net iets meer wist te vinden dan HHV. Sparta liep uit naar een 7-4 achterstand voor HHV. Richard en Jarno maakten nog een doelpunt waardoor HHV dichter bij Sparta kwam, maar nog net niet dicht genoeg om voor te komen. HHV ging de rust in met een 12-9 achterstand.

In de rust coachte trainer Gerben de Krey zijn ploeg om eerst eens naar ons zelf te gaan kijken omdat we tegen onszelf aan het spelen waren. “Mondje dicht tegen de scheids.”

HHV kwam sterker de kleedkamer uit dan de eerste helft en heeft gedaan wat coach Gerben de Krey zei. We wisten meteen te scoren. Sparta wist nog een paar keer te scoren maar HHV wist daar meteen weer een doelpunt tegen over te zetten. Met nog 18 minuten op de klok had HHV goed geknockt en stond het 14-14. Sparta wist meteen weer twee keer te scoren. Maar HHV scoorde ook weer twee keer. Het stond weer gelijk met 16-16. Sparta en HHV gingen gelijk op. Met 20-20 op de klok scoorde HHV de 21ste , waardoor ze voor het eerst voor kwamen te staan in de wedstrijd. Sparta scoorde gelijk weer twee keer waardoor HHV moest vechten om terug te komen. Met 22-22 op de klok ging de laatste minuut in. Helaas wist Sparta nog net een keer te scoren, waardoor HHV net heeft verloren met 23-22.

Het tweede speelde tegen TOP Vroomshoop en heeft helaas verloren met 28-5.

Volgende week speelt HHV 1 en 2 thuis tegen Vlug & vaardig 1 en 2.

Geschreven door: Lisa Pekel.