Hollandscheveld- De selectie van HHV nam het zaterdag op tegen koploper Oerterp. HHV. Coach Gerben de Krey startte verrassend door vier heren van het tweede aan de wedstrijd te laten beginnen. Na een fluitsignaal wisselde hij de vaste basisheren in om zo tactisch gezoen het best opgesteld te zijn.

HHV begon dan ook vol goede moed, maar al snel bleek dat HHV de scherpschutters van Oerterp niet de baas kon zijn. De eerste minuten van de wedstrijd ging het gelijk op, maar een extreem hoog scoringspercentage van Oerterp resulteerde in een ruststand van 20-9.

HHV was duidelijk onder de indruk van het spel en vooral het scoringsvermogen van de kampioenskandidaat. Gezien de ruststand zal de tweede helft ook maar een bijzaak zijn, maar Gerben de Krey gaf aan dat er wel gestreden moest gaan worden en dat een ieder niet alles zomaar moest laten gebeuren.

De tweede helft moest er toch een mooie helft worden neergezet omdat het publiek dat in grote getale was gekomen het verdiende. De scores vielen minder makkelijk aan de kant van Oerterp en HHV kreeg meer grip. Daarnaast scoorde HHV zelf ook makkelijker. De Krey voerde een dubbele wissel door de blessuregevoelige dames Sanne Schiphof en Janique Zomer te vervangen voor Mandy Schuring en Rian de Boer. De wissels vulden de plaatsen goed in en scoorden mee. Jarno Hein en Richard Botter verlieten even later ook het veld, voor hen in de plaats kwamen Arjan Schuring en debuterende Ruben Biemolt. De tweede helft was in het voordeel van de HHV-ers, echter was de wedstrijd na de eerste helft al gespeeld. De supporters hebben in ieder geval veel doelpunten gezien, er werd afgefloten bij een 21-31 eindstand in het voordeel van Oerterp. HHV blijft wel op de vierde plek staan, doordat de onderste teams ook hun wedstrijden verloren.

HHV 2 bewees zichzelf een slechte dienst, doordat zij ook niet van Oerterp 2 wisten te winnen. Scheidsrechter van den Hof floot af bij een 12-15 achterstand.

Volgende week gaat HHV 1 op bezoek bij Sparta (Ze) om 18.15 uur, het tweede reist af naar Vroomshoop om het op te nemen tegen TOP.