Afgelopen zaterdag stond de derby tussen HHV en Elko weer op het programma. De vorige ontmoeting kon Elko net de winst pakken, dus HHV was erop gebrand om dit recht te zetten. Buiten het feit dat het de derby is zijn HHV en ELKO elkaars concurrent omtrent degradatie. Er stond dus naast de eer ook klassebehoud op het spel.
In de aanval startten Remon (terugkomend van blessure), Arjan, Linda en Laura. Verdediging startten Jorn, Sidney, Mandy en Rian.
HHV startte scherp en zette aanvallend goede aanvallen op waaruit goede kansen werden genomen. Het duurde even voordat de eerste goal viel, maar door ook een scherpe verdediging was de tijd er om de mooie aanvallen te belonen. Bij vakwisseling en wisseling van functie werd duidelijk dat ELKO het zwaar zou krijgen. Ook nu werden de aanvallen goed opgezet en de kansen afgerond, terwijl ook nu de verdediging goed dicht werd gehouden. Na een 5-0 voorsprong deed ELKO wat terug door tweemaal te scoren, maar HHV scoorde hierna wederom driemaal en zo werd er gerust met een 8-2 voorsprong, die nog groter had kunnen zijn als de afronding nog scherper zou zijn geweest.
ELKO kwam na rust goed uit de startblokken en scoorde weer tweemaal, maar HHV deed er weer een schepje bovenop om de hoop weer in te dimmen. De voorsprong van zes doelpunten werd niet meer verkleind en zelfs uitgebreid. ELKO kwam nog met het slotakkoord door de laatste twee goals te maken, hierdoor stond er een eindstand van 19 tegen 9 op het scorebord. HHV 2 had hiermee een voorbeeld gegeven aan het eerste, die uiteindelijk een zwaar bevochten overwinning binnen haalden. HHV pakte dus alle punten deze avond en had een reden voor een feestje!