DSCN0239

Afgelopen zaterdag stond voor HHV 4 de thuiswedstrijd tegen Thrianta 3 op de planning. In Hoogeveen had Thrianta 3 gewonnen, nu was het zaak om de punten in Hollandscheveld te houden. In de aanval startten: Jeroen, Johan, Carmen en Chris en in de verdediging: Dennis, Sander, Maaike en José. Reserves: Menno en Trijn.

Geschreven door: Trijn.

HHV 4 begon direct goed, want binnen 4 seconden scoorde Chris van achter de korf met een afstandschot de 1 – 0. De bal ging enkele keren heen en weer en het was Jeroen die met een afstandschot er 2 – 0 van maakte. Thrianta 3 liet ons niet verder uitlopen en scoorde van afstand de 2 -1. In de daarop volgende aanval scoorde Maaike met een mooie omdraaibal de 3 – 1. Beide ploegen bleven dicht bij elkaar en scoorden beide 1 keer, 4 – 2. Hierna had Thrianta 3 een goede fase en nam met 3 doelpunten voor het eerst een voorsprong in de wedstrijd 4 – 5. HHV 4 wist weer te scoren en scoorde ook 3 maal op rij en bracht daarmee de ruststand op 7 – 5. Doelpunten kwamen van Jeroen, 2 keer, Menno en Maaike.

In de rust werd aangegeven dat er goed werd gespeeld. De tegenstander zat er aan de lijn dicht op, dus moesten we onze kansen zoeken door een doorloopbal vanuit de ruimte te maken. Zodat we ook meer ruimte zouden krijgen om op een mooie afstand vrij te komen.

Jeroen scoorde na rust als eerste en bracht de stand weer op 3 verschil, 8 – 5. Thrianta 3 liet het er niet bij zitten en scoorde 2 keer en bleef daardoor dichtbij, 8 – 7. Hierdoor werd het weer spannend. HHV 4 scoorde weer 2 maal en bracht de stand op 10 – 7. Doelpunten kwamen van Trijn en Johan. Het leek erop dat HHV 4 nu genoeg voorsprong had om deze wedstrijd rustig uit te ballen, maar Thrianta 3 gaf zich nog niet gewonnen en kwam nog tot 10 – 9 terug. In de laatste seconde scoorde Trijn nog van afstand en bracht daarmee de eindstand op 11 – 9. De punten bleven deze keer in Hollandscheveld. HHV 4 speelt volgende week uit tegen d’Ommerdieck in Nieuwleusen. De thuiswedstrijd werd nipt gewonnen, dus dat wordt weer geen gemakkelijke wedstrijd voor HHV 4.