Afgelopen zaterdag moest het eerste team van HHV het in de eerste wedstrijd van het zaalseizoen opnemen tegen Udiros uit Nieuwehorne.
Udiros was een onbekende voor de Hollandschevelders. Udiros speelt op het veld in de eerste klasse waar de ploeg het lastig heeft. HHV daarentegen heeft de eerst helft van het veldseizoen afgesloten als keurige middenmoot in de tweede klasse. Voorafgaand leek het een lastige wedstrijd te worden voor HHV.
HHV begon goed aan de wedstrijd en scoorde de openingstreffer waar na het puntenverschil tot drie kwam bij een stand van 5-2. Daarna wist Udiros enkele keren te scoren waardoor enkele minuten voor rust de ploegen gelijk stonden met 6-6. Voor rust wist Udiros nog twee keer te scoren tot de kleedkamer kon worden opgezocht.
In de rust attendeerde coach Gerben de Krey zijn team erop dat het eigen spel moest worden gespeeld en er niet mee moest gegaan worden in het spel van Udiros.
HHV wist na rust Udiros niet bij te houden met scoren waardoor het verschil kon worden vergroot naar 7 doelpunten tot een stand 7 - 14. Helaas lukte het ook niet om met eemn dubbele wissel het tij te keren en floot de scheidsrechter J de Boer af bij een stand van 14-18.
HHV 2 wis na een gelijk opgaande wedstrijd aan het langste eind te trekken. En wist te winnen met 15-13 van Udiros 2. Volgende week speelt de selectie beide een derby uit tegen Elko in Elim. Om 17:00 begint de wedstrijd van HHV 1 waarna het tweede mag aan treden tegen het tweede van Elko.