Zevenhuizen- De selectie van HHV reisde afgelopen zaterdag af naar Zevenhuizen, waar het terecht kwam in regenachtige omstandigheden. 

Door: Lisa Pekel

HHV kwam vooral scorend slecht uit de startblokken, waardoor er al gauw een 2-0 achterstand op het scorebord stond. Bij vakwissel scoor het tweede aanvalsvak gelijk in hun eerste aanval door een mooi afstandschot  van Sanne 2-1. Vervolgens kreeg HHV diverse doelpunten om de oren. Waardoor er een 6-1 achterstand moest worden weggewerkt. HHV herpakte zich weer en ging scoren waardoor het uiteindelijk 9-6 stond. Enkele minuten voor de rust werden er nog 2 doelpunten in gescoord en kwam de tussenstand op 10-8. Net voor het fluitsignaal voor de rust gooide Richard er nog een afstandschot in. HHV ging hierdoor nog met een kleine achterstand van 10-9 de rust in.

In de rust coachte Gerben de Krey zijn ploeg om het veld kleiner te maken, om zo goede aanvallen neer te zetten en schoten goed af te kunnen werken. Het schotpercentage moest duidelijk worden verhoogd om de winst mee te kunnen nemen.

HHV kwam de kleedkamer uit en de regen ging gestaag door. Na de rust scoorde Corneel waardoor HHV gelijk kwam te staan met 10-10. Een kort moment van onoplettendheid zorgde weer voor een achterstand van twee doelpunten.  Na 22 minuten te hebben gespeeld voerde Gerben de Krey een wisseling van heren door,  Jarno en Corneel wisselden van vak, Sidney Stam viel in om dit te bewerkstelligen. Mandy Schuring nam de plaats in van Janique. Fabian stapte iets te graag in op zijn tegenstander en incasseerde een gele kaart, hierna viel hij geblesseerd uit met een enkelblessure. Arjan Schuring nam zijn plaats in, maar HHV kon geen vuist meer maken. Richard en Rolanda wisten nog te scoren, maar dat was niet genoeg om Sparta het lastig te maken. Sparta scoorde te makkelijk, hierdoor floot de scheidrechter af bij een einduitslag van 22-15.

Het tweede van HHV speelde ook tegen Sparta, maar wist ook niet te winnen een eindstand van 13-11 stond op het scorebord.

Volgende week speelt HHV een thuiswedstrijd tegen Noordenveld. HHV 2  speelt om 14.00uur en  HHV 1 om 15.30 uur.