IMG 4991
HHV trad afgelopen zaterdag thuis aan tegen de Granaet uit Dokkum. Geen onbekende voor HHV want afgelopen zaalseizoen speelde de ploeg ook tegen de Granaet. Helaas werd er toen 2x verloren van de ploeg uit Dokkum.

De eerste aanval ging voortvarend van start en wist de 1-0 op het scorebord te brengen. De Granaet maakte echter al snel gelijk. Hierna ging het gelijk op 4-4. De Granaet kwam halverwege de eerste helft beter in de wedstrijd wat resulteerde in een voorsprong 4-8. De ploeg uit Dokkum wist de voorsprong enige tijd te behouden 6-10.  Hierna schakelde HHV een tandje bij, en trok de stand weer gelijk 10-10. Er werden goede aanvallen opgezet en de dames van de Granaet waren genoodzaakt vele overtredingen te maken. Dit zorgde ervoor dat HHV de achterstand om kon zetten naar een voorsprong bij rust 15-13.

In de rust coachte trainer Gerben de Krey zijn ploeg om het huidige spel door te zetten. Er werden veel positieve punten benoemd. Zo vond de Krey dat zijn ploeg vechtlust toonde en goede aanvallen werden opgezet. Als de ploeg dit kon volhouden was de Krey er van overtuigd dat de punten in Hollandscheveld zouden blijven.

HHV had het na rust lastig en er werd niet meer zo goed gespeeld als in de eerste helft. Trainer de Krey vond het noodzakelijk om Jarno Hein en Richard Botter te wisselen, om vervolgens in het andere vak weer mee te doen. Dit betekende het debuut van Sidney Stam. Na een foutloze invalbeurt kreeg de jongeling een publiekswissel van trainer de Krey. Na de vakwissel van Jarno Hein en Richard Botter kwam er weer rust in het spel en werden er weer goede aanvallen opgezet. Dit resulteerde in een voorsprong 17-15. De Granaet probeerde nog wel wat te forceren maar wist de achterstand niet meer om te buigen.
Na een spannende wedstrijd weet HHV 1 de punten in eigen huis te houden door te winnen met 25-22.

Het tweede van HHV speelde ook tegen de Granaet, helaas werd er verloren met 8-20.

Volgende week speelt HHV een uitwedstrijd in Zevenhuizen tegen oude bekende Sparta. Het eerste speelt om 15.30u. HHV 2 speelt daarna om 17.00u.