Bij HHV is het één en ander veranderd in de opstelling door stoppende spellers, na een goede voorbereiding met dit gemiddeld jonge team, werd zaterdag de eerste wedstrijd van het veldseizoen gespeeld.

Door: Rolanda Smit

In de verdediging van HHV begonnen: Fabian Smit, Jarno Hein, Janique Zomer en Rolanda Smit. In de aanval: Richard Botter, Corneel Kikkert, Sanne Schiphof en Lisa Pekel

Beide ploegen begonnen goed aan de wedstrijd. HHV kwam net iets sterker uit de startblokken en pakte een voorsprong van 2-4. HHV begon moeilijker tot scoren te komen en pasfouten te maken en lieten daardoor de Groningers in de wedstrijd komen. Na een gelijk opgaande score, was het uiteindelijk ROG die met 14-11 voorsprong ging rusten.

Trainer Gerben de Krey wees de ploeg in de rust erop gretiger te spelen, de aanvaller kleiner op te zetten en beter en geconcentreerder voor te verdedigen.

In de tweede helft was het HHV dat snel de score opende. Hierna kwam HHV nog moeilijker tot scoren, in tegenstelling tot ROG. Zo stond HHV al snel tegen een 17-12 achterstand aan te kijken. Met enkele wissels in het veld, leek HHV zich te herpakken. Margreet Metselaar en Arjan en Mandy Schuring wisten nog een paar keer te scoren, maar ROG bleek toch de sterkste te zijn. Scheidsrechter Dolfing beëindigde de wedstrijd met een 22-18 stand in het nadeel voor de Hollandschevelders.

HHV 2 wist ook niet te winnen van ROG 2, zij verloren met 13-10

Volgende week speelt HHV 1 om 15.30 uur thuis tegen De Granaet 1.  Tot dan!