IMG 20170517 WA0001

Voor de midwekers van HHV stond 17 mei een spannende wedstrijd  te gebeuren, want bij winst werden ze kampioen. Enige spanning was al te voelen bij sommige spelers, dit werd nog opgevoerd doordat de scheidsrechter uitbleef. Robert moest van zijn moeder HJ opbellen, vragen waar hij bleef, terwijl de teams al klaar waren om te beginnen. Er werd een andere scheidsrechter geregeld en Jan Lunenborg offerde zijn basisplaats op door de fluit in handen te nemen, tot de scheids gearriveerd was.

Door: Rina Zwiep

De wedstrijd begon eerst moeizaam, vele kansen maar geen afwerking ervan. Na 7 minuten lukte het Remon wel en vanaf hier begon een mooi scorereeks van HHV: Remon, Edwin (2x), Janet (mooie doorloopbal). Toen waren er nog maar 10 minuten gespeeld. De vele supporters kregen een wissel van scheidsrechter te zien, (Rian nam de leiding over zodat Jan later in andere functie in het veld kon staan) Vefo maakte van grote afstand 5-1. Voordat Edwin de 6-1 maakte waren nog mooie acties te zien van oa Peter, Carine, maar helaas viel de bal niet door de korf. Een slordige actie van HHV werd met een strafworp afgestraft, maar Vefo kreeg ook de bal er niet in. Het publiek kreeg een mooi trucjesbal van Edwin richting Robert te zien, hier kwam echter geen goal uit. Ook vond er een wissel plaats, Carmen kwam voor Anneke erin. Voor rust scoorde Edwin nog 2x, Carine via een onmogelijke afstandschot en Peter in de laatste seconden. Vefo kwam nog 3x tot scoren.

Na rust bracht Vefo de stand op 10-5 (omdraaibal). Hierna had Linda (wederom) een probleem met haar bril, (het team zal voor de zekerheid naast pleisters en zakdoekjes ook duc tape toevoegen aan de ‘noodtas’). HHV bleef mooi scoren, Edwin, Janet (eentje achter de korf en later een afstandsknaller), Carine 2x en Remon. Jan Koster kreeg ook een mooie kans, maar helaas niet in de korf. Met de stand inmiddels op 16-7 en nog een dikke 10 minuten te spelen vond het team , met zicht op kampioenschap,  het veilig genoeg om ondergetekende het veld in te sturen. Een hele ervaring werd dat, ook omdat er iets belooft (soort van circusact) was. Het spel ging verder, HHV bleef goed scoren: Robert (afstand kontbal, heb geen idee hierbij hoe dit eruit zag), Remon een doorloopbal, Carine (afstand). Toen vloog geheel onverwacht voor Rina de bal in de korf en was het 1 grote euforie. (Naderhand werd vernomen dat dit er wel heel bijzonder uitzag, dat geloof ik graag…gelukkig zijn hier geen beelden van). . Een heer van Vefo vroeg of het soms 20 jaar geduurd had voor ik gescoord had, hij zat niet veel mis.. Inmiddels 19-7 en de teller ging over de 20 zelfs, met nog schoten van Carine en Remon. Met de eindstand op 21-8 was de vreugde groot bij HHV en supporters. Het was heerlijk weer, dus buiten werd een klein feestje gevierd. Dit heeft helaas wel een stoel gekost, maar gelukkig kwam de pechvogel er zonder kleerscheuren vanaf.

Groetjes Rina