De midwekers hadden nog 1 wedstrijd voor de boeg, ook al was de kampioenschap al binnen. Omdat de wedstrijd eigenlijk op een ander moment gespeeld moest worden, maar wij geen spelers genoeg hadden hiervoor werd in overleg de wedstrijd een dag eerder gespeeld. Voor Remon weer een hele klus om een team compleet te hebben. Wederom heel wat gastspeelsters waar de Midwekers enorm mee geholpen waren (bedankt Marijke, Marielle en Danique!!).

Door: Rina Zwiep

Jan Lunenborg, Remon, Danique en Janet begonnen in de aanval. Ze creëerden vele mooie kansen, maar kregen de afwerking niet voor elkaar. Na wat zoeken lukte Roreko dit wel en kwam met 2 schoten op voorsprong. Nu belandden Edwin, Peter, Carine en Marijke in de aanval en mochten de stand gelijk zien te krijgen. Na een aantal pogingen lukte dit met schoten van Edwin en Peter. 2-2. Het viel HHV  niet goed mee om goede acties neer te zetten, omdat ze zich eigenlijk een soort van  ‘samengesteld gezin’ in het veld voelden. Ook Roreko speelde met vele ander spelers (uit hun 3e en 4e) dan normaal en werd er veel felheid bij beide ploegen gezien. Aan de zijlijn was het voor de supporters (Ria, Marquerite en ondergetekende) erg spannend om het te aanschouwen. Zo werd er steeds om en om gescoord door de ploegen en werd het met schoten van Remon (afstand), Carine (hele mooie doorloopbal) en Marielle (Toppie!!)5-5. Roreko miste ondertussen nog een strafworp, HHV helaas ook, maar de strafworp werd wel mooi meekregen door goed spel van Carine. Aan de zijlijn was het heel druk geworden, want met de supporters van Roreko was het best leuk babbelen en de tijd moest met de stopwatch van Jan in de gaten gehouden worden, omdat Danique en Marielle precies  na 17 minuten en 30 seconden gingen wisselen. En als klapper mochten wij het scorebord bijhouden! Dit was niet zo maar een scorebord, nee, een hele mooie, functionele, met bordjes die me deden denken aan het ‘Rad van Fortuin’. De bordjes liggen zo lekker in de hand…en maken dat mooie geluidje als je er 1 van moet pakken. Wellicht gaan we dit systeem ook bij HHV zien in de toekomst, volgens mij is die oude/handmatige ding kapot, dus aan vervang toe.  Na 5-5 bleven er vele kansen, zagen we veel baalmomentjes van oa Jan , Janet, Remon, Edwin. Vele missers, maar ook vele ergernissen die de tegenpartij deed aanwakkeren. Met toch nog een mooie treffer van Edwin ging HHV met een kleine voorsprong de rust in, 5-6.

Na rust bleef de sfeer in het veld soms wat grillig en hoorden we zelfs oa Janet hardop foeteren en Edwin wat fraaie woorden wisselen met de tegenstander. De supporters bleven veel positieve kreten roepen, maar gingen later ook maar wat mopperen: dat de bal er wel gewoon in moest enzo (in de hoop dat dit ging helpen..), en dat ze nog ff door moesten bikkelen, met nog maar 3 minuten spelen (de beste stuurlui staan aan wal,…zonder horloge…haha). Edwin maakte de voorsprong iets groter, 5-7, (helaas werd hierna een schot van Remon als verdedigt gezien), maar Roreko had een aantal rake schoten en kwam op voorsprong. 8-7. Robert, die voor Peter het veld ingekomen was zag een mooi kansje en maakte de gelijkmaker. Na 17 minuten en 30 seconden wisselden Marielle en Danique weer van plek. Hoe verder de wedstrijd vorderde hoe meer pijntjes over en weer geleden werd, des te meer geneuzel/geduw en getrek gezien werd. De scheidsrechter begon strafworpen uit te delen ( aan beide ploegen), en nadat het inmiddels 11-10 was geworden (met schoten van Robert en Edwin) benutte Remon een strafworp goed op een spannend moment.11-11. Aan de zijlijn kwam nog een bekende van Roreko laten zien dat hij een dikke bloedscheur in zijn knie had door een val van zijn mountainbike, de supportende menigte adviseerde hem een ‘naald en draad behandeling’ en hij droop weer af. Weer de aandacht bij de wedstrijd hebbende zagen we de scheidsrechter een soort ‘pokerface’ krijgen  en had hij een paar strenge uitspattingen. Streng doch rechtvaardig (waarschijnlijk) bleef hij de wedstrijd fluiten en werden er nog een aantal scores genoteerd. Roreko begon iets uit te lopen, tot 13-11 . Janet maakte dmv een vloeiende doorloopbal 13-12, maar HHV vond de gelijkmaker hierna helaas niet. Wel wist Roreko nog eenmaal te scoren en won de wedstrijd dus met 14-12. Na de wedstrijd werd nog even nagezeten en een kleine nabeschouwing gedaan.